Laptop wordt te warm

Uw laptop kan na verloop van tijd erg warm worden, zelfs wanneer hij genoeg vrije lucht door laat te lijken. Een gevolg van een warme of hete laptop is dat hij lawaai gaat maken, langzamer wordt en uiteindelijk zelfs uitvalt of doorbrand. Ook wordt de levensduur van uw laptop flink verkort!

Total Progress kan uw laptop intern reinigen. Wij schroeven de laptop helemaal open en maken deze per component helemaal schoon.

Laptop wordt te warm, hoe komt dat?

Een veel voorkomende oorzaak is STOF!. Een laag stof vormt een ongewenst isolatiemiddel van de laptop en zorgt dat de warmte niet meer goed weg kan. Dat er stof in uw laptop komt is onvermijdbaar, maar kan wel worden verholpen met interne reiniging van uw laptop.

Het kan ook zijn dat de laptop op een zachte ondergrond wordt geplaatst, zoals een bed, bank, deken etc. Hierdoor worden de ventilatiegaten – die vaak aan de onderkant zitten – afgedekt en zal de laptop sneller opwarmen. Vergeet niet dat ook vaak ventilatie gaten aan de zijkant van de laptop zitten. Ook deze worden gesmoord als je deze op bovengenoemde voorbeelden zet.

Een andere oorzaak is dat de koelpasta van de laptop (die zorgt voor het wegleiden van hitte) is uitgehard. De kans op uitharden van koelpasta zie je vaak bij laptops tussen de 4 en 5 jaar en ouder. Na vele malen opwarmen is de vloeistof in de koelpasta verdampt en heeft het zijn verkoelende functie verloren.

Tenslotte kan het ook zijn dat een ventilator niet meer goed functioneert. De ventilatie neemt af en uw laptop wordt heet. De oorzaak van een defecte koelventilator is vaak dat kogellagers versleten zijn of dat de ventilator verstopt raakt door stof en vuil.

Total Progress vervangt ook defecte of versleten coolers en cool ribben.

Door deze reparatie gaat uw laptop vaak weer een hele tijd mee.

laptop wordt te warm

Laptop reparatie is altijd op basis van No-cure No-Pay basis

Onze tarieven vindt u hier.

De 5 zekerheden van Total Progress Computerhulp

 • NO-Cure NO-Pay

  Reparatie op basis van NO-Cure NO-Pay

 • Langskomen

  Langskomen zonder afspraak tot 19:00!

 • Garantie

  3 maanden garantie en service op uw reparatie.

 • Advies

  Wij geven eerlijk onafhankelijk advies!

 • Snelheid

  Wij repareren 90% binnen 24 uur!